Isnin, 15 Julai 2013

Leher Hampir Putus Tapi Masih Hidup ...Seorang warga emas parah ditetak di leher dalam kejadian samun di Kampung Kesusuk, Sapok Sipitang, Sabah. Menurut mangsa ketika kejadian dia sedang tidur seorang diri di rumah kebunnya tiba-tiba didatangi oleh seorang lelaki yang tidak dikenali terus menetak mangsa menggunakan tombak sabit sebanyak 2 kali di bahagian leher dan tengkuk. 

Masa kejadian keadaan agak gelap dan mangsa tidak nampak penyerangnya. Menurut Laud, penyerang beliau mungkin berbangsa Bugis dan merupakan pekerja kebun sawit berdasarkan kepada senjata yang digunakan. 

Penyamun tersebut telah berjaya melarikan beg dompet milik mangsa berisi wang tunai RM1000. 

Nasib Laud agak baik bila orang awam, Kadir Aisha yang kebetulan lalu di kawasan rumah mangsa untuk menebas telah terdengar bunyi berdengus seperti orang meminta tolong daripada rumah mangsa. 

Menurut Kadir, beliau lihat Laud telah terbaring di beranda rumah dalam keadaan terbaring dan berlumuran darah dan terus membawa mangsa ke hospital Sipitang. Kedaan mangsa sekarang menurut doktor adalah stabil dan mangsa akan dirujuk ke Hospital Queen Elizabeth Kota Kinabalu untuk rawatan lanjut. SUMBER
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...